Opis
Program:
Strefa kucharza
Książka kucharska – każdy założy własną książkę kucharską, w której zapiszemy zdobytą wiedzę, przepisy i porady kuchenne.
Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia! Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku!
Master Chef – rywalizacja w kuchni – gotowanie wybranych dań na czas, które ocenione zostaną przez specjalne, trzyosobowe jury.
Kuchenne hity! – podzielimy się naszymi ulubionymi przepisami, wybierzemy ‘potrawę-hit’ i wspólnie ją przygotujemy!
ABC kuchni
Bezpiecznie w kuchni – jak bezpiecznie korzystać z wyposażenia kuchni? Czyli wszystkie najważniejsze zasady BHP małego kucharza.
Matematyka w kuchni – gotowanie bez wag i miarek – ile waży szklanka mąki, a ile cukru? Czy w szklance zmieści się 200 ml mleka?
Kuchenne umiejętności – rywalizacja pałeczkami chińskimi, obieranie ziemniaków na czas, ubijanie białek bez miksera oraz specjalne zadania od szefa kuchni!
Świat smaków
Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni regionalnej na świecie. Nie jest to jednak tylko najsłynniejsze maki, ale mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej!
Letnie koktajle – wyobrazimy sobie najpyszniejsze smaki lata, które później zamkniemy w orzeźwiających, kolorowych i zdrowych koktajlach.
Sprytne koreczki! – kanapki to nuuuuda, zdecydowanie ciekawsze i ładniejsze są koreczki! Wspólnie zrobimy piękne mini-przekąski, które wszystkim będą smakowały!
Przyprawy świata – ile znamy przypraw? Jak dużo smaków i zapachów kryje w sobie kuchnia? Przekonamy się podczas konkursu!
Na słodko! – do każdego dania pasuje inny deser! Jak to wszystko ugryźć? Przekonamy się i zrobimy kilka przepysznych deserów!
Na wesoło:
Wielka baloniada - turniej z balonami na wodę.
Ślimak - zagadki i ruch - gra zespołowa.
Wspólne ognisko z pieczonymi kiełbaskami.
Dyskoteki tematyczne - zabawy i tańce.
Pokój planszówek - zbiór kultowych gier.
Wielki finał - uroczyste pożegnanie kolonii.
Dodatkowo w programie 11-dniowym:
Słowiński Park Narodowy – wycieczka z przewodnikiem do jednego z najpiękniejszych parków narodowych w Polsce. Obszar wpisany na światową listę UNESCO. Park zachwyca majestatycznymi wędrującymi wydmami, pustynią piaskową, piękną przyrodą i zapierającymi wdech widokami.
W turnusach 7-dniowych realizowane są wybrane elementy programu z uwagi na krótszy czas wypoczynku, warunki pogodowe oraz preferencje dzieci.
WYCIECZKI FAKULTATYWNE:
Aquapark Słupsk – chwila relaksu? W tym roku zapraszamy na wycieczkę do Aquaparku Słupsk. Przez 3h zrelaksujemy się w basenach termalnych i zaszalejemy korzystając ze zjeżdżalni. Koszt wycieczki 95 zł.
Wymagana legitymacja szkolna, strój kąpielowy, klapki basenowe oraz ręcznik basenowy.
Warunkiem odbycia się wycieczki jest minimalna ilość uczestników, tj. 15 osób. W przypadku nie uzbierania się grupy, środki wpłacone na wycieczkę zostaną zwrócone na Państwa konto.
Park Linowy w Rowach – wszystkie dzieci, które marzą o przygodzie w małpim gaju, pośród koron drzew lub na nieco prostszych trasach, zapraszamy was do parku linowego w Rowach. Na miejscu czekają na was instruktorzy wspinaczki, którzy pokażą jak poruszać się bezpiecznie po parku, ubiorą wam uprzęże i kaski. Koszt wycieczki 85 zł.
Warunkiem odbycia się wycieczki jest minimalna ilość uczestników, tj. 15 osób. W przypadku nie uzbierania się grupy, środki wpłacone na wycieczkę zostaną zwrócone na Państwa konto.
Program na umowie (7d):
Strefa kucharza
Książka kucharska – każdy założy własną książkę kucharską, w której zapiszemy zdobytą wiedzę, przepisy i porady kuchenne.
Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia! Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku!
Master Chef – rywalizacja w kuchni – gotowanie wybranych dań na czas, które ocenione zostaną przez specjalne, trzyosobowe jury.
Kuchenne hity! – podzielimy się naszymi ulubionymi przepisami, wybierzemy ‘potrawę-hit’ i wspólnie ją przygotujemy!
ABC kuchni
Bezpiecznie w kuchni – jak bezpiecznie korzystać z wyposażenia kuchni? Czyli wszystkie najważniejsze zasady BHP małego kucharza.
Matematyka w kuchni – gotowanie bez wag i miarek – ile waży szklanka mąki, a ile cukru? Czy w szklance zmieści się 200 ml mleka?
Kuchenne umiejętności – rywalizacja pałeczkami chińskimi, obieranie ziemniaków na czas, ubijanie białek bez miksera oraz specjalne zadania od szefa kuchni!
Świat smaków
Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni regionalnej na świecie. Nie jest to jednak tylko najsłynniejsze maki, ale mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej!
Letnie koktajle – wyobrazimy sobie najpyszniejsze smaki lata, które później zamkniemy w orzeźwiających, kolorowych i zdrowych koktajlach.
Sprytne koreczki! – kanapki to nuuuuda, zdecydowanie ciekawsze i ładniejsze są koreczki! Wspólnie zrobimy piękne mini-przekąski, które wszystkim będą smakowały!
Przyprawy świata – ile znamy przypraw? Jak dużo smaków i zapachów kryje w sobie kuchnia? Przekonamy się podczas konkursu!
Na słodko! – do każdego dania pasuje inny deser! Jak to wszystko ugryźć? Przekonamy się i zrobimy kilka przepysznych deserów!
Na wesoło:
Wielka baloniada - turniej z balonami na wodę.
Ślimak - zagadki i ruch - gra zespołowa.
Wspólne ognisko z pieczonymi kiełbaskami.
Dyskoteki tematyczne - zabawy i tańce.
Pokój planszówek - zbiór kultowych gier.
Wielki finał - uroczyste pożegnanie kolonii.
Dodatkowo w programie 11-dniowym:
Słowiński Park Narodowy – wycieczka z przewodnikiem do jednego z najpiękniejszych parków narodowych w Polsce. Obszar wpisany na światową listę UNESCO. Park zachwyca majestatycznymi wędrującymi wydmami, pustynią piaskową, piękną przyrodą i zapierającymi wdech widokami.
W turnusach 7-dniowych realizowane są wybrane elementy programu z uwagi na krótszy czas wypoczynku, warunki pogodowe oraz preferencje dzieci.
Program na umowie (12d):
Strefa kucharza
Książka kucharska – każdy założy własną książkę kucharską, w której zapiszemy zdobytą wiedzę, przepisy i porady kuchenne.
Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia! Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku!
Master Chef – rywalizacja w kuchni – gotowanie wybranych dań na czas, które ocenione zostaną przez specjalne, trzyosobowe jury.
Kuchenne hity! – podzielimy się naszymi ulubionymi przepisami, wybierzemy ‘potrawę-hit’ i wspólnie ją przygotujemy!
ABC kuchni
Bezpiecznie w kuchni – jak bezpiecznie korzystać z wyposażenia kuchni? Czyli wszystkie najważniejsze zasady BHP małego kucharza.
Matematyka w kuchni – gotowanie bez wag i miarek – ile waży szklanka mąki, a ile cukru? Czy w szklance zmieści się 200 ml mleka?
Kuchenne umiejętności – rywalizacja pałeczkami chińskimi, obieranie ziemniaków na czas, ubijanie białek bez miksera oraz specjalne zadania od szefa kuchni!
Świat smaków
Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni regionalnej na świecie. Nie jest to jednak tylko najsłynniejsze maki, ale mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej!
Letnie koktajle – wyobrazimy sobie najpyszniejsze smaki lata, które później zamkniemy w orzeźwiających, kolorowych i zdrowych koktajlach.
Sprytne koreczki! – kanapki to nuuuuda, zdecydowanie ciekawsze i ładniejsze są koreczki! Wspólnie zrobimy piękne mini-przekąski, które wszystkim będą smakowały!
Przyprawy świata – ile znamy przypraw? Jak dużo smaków i zapachów kryje w sobie kuchnia? Przekonamy się podczas konkursu!
Na słodko! – do każdego dania pasuje inny deser! Jak to wszystko ugryźć? Przekonamy się i zrobimy kilka przepysznych deserów!
Na wesoło:
Wielka baloniada - turniej z balonami na wodę.
Ślimak - zagadki i ruch - gra zespołowa.
Wspólne ognisko z pieczonymi kiełbaskami.
Dyskoteki tematyczne - zabawy i tańce.
Pokój planszówek - zbiór kultowych gier.
Wielki finał - uroczyste pożegnanie kolonii.
Dodatkowo w programie 11-dniowym:
Słowiński Park Narodowy – wycieczka z przewodnikiem do jednego z najpiękniejszych parków narodowych w Polsce. Obszar wpisany na światową listę UNESCO. Park zachwyca majestatycznymi wędrującymi wydmami, pustynią piaskową, piękną przyrodą i zapierającymi wdech widokami.
W turnusach 7-dniowych realizowane są wybrane elementy programu z uwagi na krótszy czas wypoczynku, warunki pogodowe oraz preferencje dzieci.
Zakwaterowanie:
O OŚRODKU
Poddąbie słynie z ciszy, pięknych plaż, bajkowych lasów oraz kameralnego klimatu. Ta osada nadmorska budzi się do życia latem, by zimą zapaść w głęboki sen. Czyni to ośrodek "Lazur" idealnym wyborem dla dzieci, które kochają przyrodę i stronią od dużych nadmorskich kurortów. Na najmłodszych uczestników czeka przyjazna atmosfera ośrodka wypoczynkowego oraz duży teren zielony dostosowany do dziecięcych potrzeb.
JAK ŚPIMY?
W 4-, 5-osobowych pokojach z pełnym węzłem sanitarnym oraz pokojach typu studio, z czego większość posiada balkony.
JAK JEMY?
3 posiłki dziennie (śniadanie, obiad z podwieczorkiem, kolacja). Obóz rozpoczyna się kolacją, a kończy śniadaniem wraz z suchym prowiantem na drogę powrotną. Napoje oferowane są tylko w trakcie posiłków.
ADRES:
Ośrodek Wypoczynkowy "Lazur"
ul. Promenada Słońca 7, 76-270 Poddąbie
Transport:
Transport za dopłatą. Przejazd autokarem lub PKP (Kraków) pod opieką pilota tranzytowego z największych miast w Polsce.
Dojazd i odbiór własny uczestników odbywa się w wyznaczonych godzinach. Ceny obejmują przejazd w obie strony.
Dojazd własny odbywa się w godzinach: 14:00-16:00
Odbiór własny odbywa się w godzinach: 09:00-11:00
Informujemy, że transport należy wykupić zawsze w dwie strony z tego samego miejsca wyjazdu/powrotu, dotyczy to również dojazdu własnego.
Każdego uczestnika obozów korzystającego z transportu obowiązuje limit bagażu - 1 szt. bagażu głównego o wadze maksymalnej 20 kg.
PRZYSTANEK
MIEJSCE ZBIÓRKI
DOPŁATA
WYJAZD
POWRÓT
Bydgoszcz
ul. Toruńska, parking przy Hali Sportowo - Widowiskowej "Łuczniczka"
240zł
12:15
14:00
Gdańsk
Dworzec Główny PKP, ul. Podwale Grodzkie 1
220zł
12:30
13:00
Katowice
Plac manewrowy MCK (wjazd od ul. Olimpijskiej)
345zł
04:00
21:30
Kraków*
Hala Dworca Głównego PKP
370zł
7 dni przed wyjazdem
7 dni przed wyjazdem
Leszno
Parking przy KFC Rondo Gronowo
270zł
7:45
17:30
Łódź
Stacja Paliw BP, ul. Kątna 1
275zł
8:15
17:30
Piła
Al. Piastów 15, Parking za hotelem Gromada "Rodło"
250zł
11:30
14:00
Poznań
Dworzec Letni, ul. Dworcowa, 300m od Dworca Głównego PKP
260zł
09:15
16:00
Toruń
PKN Orlen, "Bliska" Słupska 1, (przy szosie Lubickiej)
240zł
10:30
15:00
Warszawa
Parking przy Torwarze, ul. Łazienkowska 6a
270zł
06:00
19:30
Wrocław
Aleja Śląska, parking przy Zintegrowanym Węźle Przesiadkowym, przy Stacji PKP Wrocław Stadion
285zł
06:00
19:30
*Na odcinku Kraków – Gdańsk przejazd pociągiem Intercity/TLK lub Pendolino, II klasa z miejscami siedzącymi.
Na odcinku Gdańsk – Łeba/Rowy/Poddąbie/Darłówko przejazd autokarem (autokar uczestników obozów Vogue Travel).
Uwagi praktyczne: